Omdat uw kind/kinderen een groot deel van de week bij Kinderopvang Blij komt/komen doorbrengen, beïnvloeden wij door onze manier van werken voor een deel hun ontwikkeling. We zien onszelf dan ook als mede-opvoeders naast u als ouder(s). Een buitengewoon verantwoordelijke taak die wij vanzelfsprekend uiterst serieus nemen.

Wij vinden het dan ook van belang dat er een zorgvuldige samenwerking ontstaat tussen u en onze leidsters. Het resultaat zal zijn dat uw kind/kinderen volop kan/kunnen spelen, genieten, maar ook leren. En dat alles op de wijze die u voor ogen hebt.

Wij maken regelmatig gebruik van de gymzaal van basisschool de wegwijzer in Den Dungen. Hier kunnen de kinderen lekker klimmen, rennen en spelletjes doen.

Bij Kinderopvang Blij vinden wij het heel belangrijk dat kinderen leren om rekening met elkaar te houden, naar elkaar luisteren, elkaar helpen en leren om op te komen voor zichzelf in de grote groep. Wij nemen de kinderen serieus en geven hen alle ruimte voor het uiten van hun emoties binnen de regels van onze kinderopvang. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de emotie ‘boos zijn’, die kan overslaan in agressie. Agressie staan wij uiteraard bij Kinderopvang Blij niet toe.

Wij willen een gelijkwaardige relatie met de kinderen opbouwen en stellen ons daarom niet autoritair op. Graag luisteren wij naar de verhalen van de kinderen en tonen oprechte belangstelling en interesse. Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat wij een voorbeeldfunctie naar de kinderen hebben, en zijn daarom ook alert op ons eigen gedrag en handelen. Het is belangrijk dat de kinderen van ons op aan kunnen en daardoor is een zekere consequentheid van ons gedrag en handelen noodzakelijk. Het wordt voor de kinderen onduidelijk indien de ene keer iets wel mag en de andere keer niet.

Sint-Michielsgestel

Opening Hours

Monday

07.30 tot 18.00

Tuesday

07.30 tot 18.00

Wednesday

07.30 tot 18.00

Thursday

07.30 tot 18.00

Friday

07.30 tot 18.00

Saturday

-

Sunday

-

Plan My Route

Leave a Review

Price
Location
Staff
Services
Food
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields